Carter & Lovecraft - Jonathan L. Howard

Det börjar riktigt bra. Vi får följa med Dan Carter och dennes kollega vid ett tillslag mot en barnmördares tillhåll, där saker går snett.. Och slutar med att Carters partner sätter pistolen i sin egen mun och fyrar av. Med ett leende på läpparna.

Carter kan förstås inte släppa det som hände hans kollega, och lämnar polisen för att ägna sig åt egna undersökningar. Han rycks helt plötsligt in i en rad andra mord, där bland annat en mystisk man ringer honom från en av brottsplatserna, och Carter kan inte låta bli att se kopplingar till the Child Catcher - mördaren i det första fallet. 

 Carter & Lovecraft av Jonathan L. Howard, 3/5 stjärnor

Det här låter som en så otroligt bra story, och den är helt okej, men jag hade verkligen önskat att den var ÄNNU bättre. Alla ingredienser finns där. Spännande mordgåtor, märkliga tankepussel, matematiska formler och sannolikhetslära... Varvat med en bokaffär, privatdetektiver och H.P. Lovecraft. Men det vill sig inte riktigt. När jag väl slår ihop boken förstår jag knappt att den ens började, och lyckas inte riktigt knyta ihop alla röda trådar som kastats ut under resans gång. Tråkigt!
Böcker, Deckare, Urban fantasy, Övernaturligt | |
#1 - - A.R.Yngve:

Tar du emot recensionsexemplar av nya böcker? Vart skickar man dem i så fall?

Svar: Absolut, det vore jättekul! Adressen är Amanda Almén, Solvändan 1b, 587 32 Linköping.
amanda.

Upp