Blodsmagi - Tessa Gratton

När Silla och hennes bror Reese inser att de kan trolla med hjälp av sitt blod, vänds hela deras värld upp och ner. Helt plötsligt förändras deras syn på omvärlden. Att deras pappa sköt deras mamma för att sedan kallblodigt skjuta sig själv - är det verkligen sanningen? Eller kan mordet ha varit kopplat till magin? 

Blodsmagi (Blood Magic) av Tessa Gratton, del 1 i The Blood Journals, 3/5 stjärnor

Nick flyttar in i huset bredvid, och har svåra minnen från tiden med sin mamma. Nicks mamma skar sig i armarna, och försökte ta livet av sig flera gånger - allt för att bli av med det smutsiga blodet, som hon sa. Nick har försökt förtränga mammans märkligheter, men tvingas återuppleva delar av det när han träffar Silla och Reese. Är magin ondskefull? Kan den användas till något bra? 


Förutom att jag har EXTREM blodskräck och därför mådde bitvis väldigt illa under läsandets gång, så var jag hela tiden underhållen. Språket flyter på bra, och Silla och Nick är ganska trevliga karaktärer. Däremot har jag svårt att förstå motivet som driver den onda häxan Josephine. Hon vill åt Sillas pappas ben för att kunna mala ner dem till en coctail som får henne att leva ytterligare 30 år. Är det ett motiv värt att döda för? Det känns lite lamt. ÄNNU mer lamt känns det att Silla inte bara ger upp och ger Josephine benen (om de nu är så viktiga för henne). Vad spelar det Silla för roll ifall hennes pappa ligger nedgrävd och ruttnar bort, eller om hans organ kommer till användning för någon som tycker sig behöva dem? Att de slåss till dödsgränsen för att skydda hans himla döda skelett känns lite väl larvigt. 

Men en helt klart spännande, underhållande och kärlekspirrig berättelse som var väl värd 39 kr på bokhandeln där jag köpte den!
Böcker, Kärlek, Urban fantasy, Young Adult, Övernaturligt | |
Upp