Sandmannen - Lars Kepler

Ok. Spoiler alert: Det är spännande att Sagas prestation som infiltratör ses som lyckad, eftersom hon trots allt lyckas få fram information som gör att Felicias liv kan räddas - men till vilket pris sker det? Det resulterar i att cirka tio personer dödas på fängelset, och ytterligare fem stycken ute på Reidars gård. Var det värt det? Kan det rimligtvis anses som en lyckad prestation? Slut på spoiler.
 
Sandmannen av Lars Kepler, 2/5 stjärnor

Just insatsen ovan symboliserar hela boken rätt bra. Det är så många som dör. Sån obeskrivlig ondska. Så dumma offer (jomen kliv ur bilen, trots varningar, för att undersöka ett bylte på bilvägen mitt i natten. Lämna dessutom mobilen på sätet i bilen medan du gör detta, trots att din polispojkvän är i luren. Det känns rimligt!). Och så overkliga polisinsatser och scenarion. Jag blir alldeles matt, och lite ledsen över att en deckare numera måste vara så här fullproppad med icke helt trovärdigt material för att stå ut från mängden. Jag tror inte på det, helt enkelt. Det skulle inte kunna gå till så här.

 
Ps. Ganska smidigt av författarparet att låta Jurek ta livet av Disa - nu är ju Joona fri och ensam när hans fru så småningom kan komma tillbaka in i hans liv, och vi slipper eventuell problematik som annars hade kunnat uppstå med både fru och flickvän närvarande. 
Deckare, Ljudböcker, Svenska författare, Thriller | |
Upp