Senaste beställningen

Jag fullkomligen älskar att beställa böcker. Man kan inte köpa hur många som helst på samma gång (såklart), så de man klickar hem måste väljas med omsorg. Omslag måste värderas, priset övervägas, och ska man ta pocket-utgåvan eller den inbundna varianten, eller kanske den allra bästa; storpocket?

I senaste beställningen gallrades till sist de här tre ut:

Från vänster: The Supernatural Enhancements av Edgar Cantero, The Vorrh av B. Catling och The Monstrumologist av Rick Yancey.

Två av dem minns ni kanske från mina rekommendationer i ett tidigare inlägg. De båda var nästan självklara i kundvagnen. Sista valet landade på The Vorrh, som verkar vara en helt fantastisk fantasy-berättelse med alla möjliga tänkbara inslag (cykloper, robotar, ädla riddare, prinsessor och så vidare). Men framförallt handlar den om en mystisk och mytomspunnen skog: the Vorrh. Kan vara både galen och konstig eller fullkomligt fantastisk. Bara omslaget är helt underbart ju! Att säga att man inte ska döma boken utifrån sitt omslag är bullshit, det finns inget bättre än att välja böcker utifrån hur de ser ut. Oftast brukar de vara himla bra även inuti, som tur är.
 
Har hunnit 50 sidor i Monstrumologist och hittills är det nästan över förväntningarna! Jag ville ha en ny variant av Lockwood & co (<3) och den är verkligen det. En vuxnare, råare och lite obehagligare variant, vilket jag bara ser som positivt. Fortsätter den i samma klass kommer den bli en klar ny favoritbok!
Böcker, Tips | | En kommentar |
Upp