Hitta Violet Park - Jenny Valentine

En natt, när Lucas ska ta en taxi hem, råkar han på Violet. Hon är död och placerad i en urna, och befinner sig vid deras första möte uppe på en hylla i lokalen där Lucas går in för att hyra sin taxi. Lucas känner stark dragningskraft till urnan av oklar anledning och påbörjar ett arbete för att lyckas få den med hem till sig. När det väl är avklarat börjar ett sökande efter att få tag på Violets identitet, och kanske ett svar på varför hon efter sin död stod placerad på en hylla på ett taxiföretag.

Själva grejen med urnan och Violet är dock inte bokens huvudsakliga inriktning. Det är mer som något som för handlingen framåt, något som driver Lucas och som bokens huvudsakliga ämnen kan cirkulera kring. Egentligen handlar nog berättelsen mer om ett sökande efter en frånvarande förälder; en förälder som en dag bara klev ur genom dörren och aldrig kom tillbaka, och hur man som barn upplever och agerar i en sådan situation. Att det är så lätt att idolisera den föräldern som inte är där, och på samma gång klanka ner på den som stannade kvar. Lucas söker ständigt efter sin pappa och letar ledtrådar i allt han ser och hör. Inte kan väl pappan bara ha lämnat dem? Han måste ha haft en anledning? Eller blivit bortförd?

De här två historierna (den om Violets identitet och den om pappans mystiska försvinnande) tvinnas samman mer än vad Lucas kunnat föreställa sig. Kanske har Violet valt att det var just han som skulle hitta hennes urna? Vet hon något om pappans försvinnande?

Boken är lagom spännande med en sävlighet som jag gillar. Det blir aldrig så stora grejer av någonting - Lucas kan få kontakt med folk från andra sidan, so what. Hans pappa är borta, kanske mördad efter vad de vet. So what. Lucas träffar sitt livs kärlek men inte heller det är en så stor grej. Jag gillar det.. Boken var som en trevlig kompis att snacka lite med och drog inte på de högsta växlarna. Den var mysig och ja, alldeles lagom.

Betyg: 3/5.

Böcker, Kärlek, Realism, Relationsromaner, Övernaturligt | |
Upp