Senaste beställningen

Jag fullkomligen älskar att beställa böcker. Man kan inte köpa hur många som helst på samma gång (såklart), så de man klickar hem måste väljas med omsorg. Omslag måste värderas, priset övervägas, och ska man ta pocket-utgåvan eller den inbundna varianten, eller kanske den allra bästa; storpocket?

I senaste beställningen gallrades till sist de här tre ut:

Från vänster: The Supernatural Enhancements av Edgar Cantero, The Vorrh av B. Catling och The Monstrumologist av Rick Yancey.

Två av dem minns ni kanske från mina rekommendationer i ett tidigare inlägg. De båda var nästan självklara i kundvagnen. Sista valet landade på The Vorrh, som verkar vara en helt fantastisk fantasy-berättelse med alla möjliga tänkbara inslag (cykloper, robotar, ädla riddare, prinsessor och så vidare). Men framförallt handlar den om en mystisk och mytomspunnen skog: the Vorrh. Kan vara både galen och konstig eller fullkomligt fantastisk. Bara omslaget är helt underbart ju! Att säga att man inte ska döma boken utifrån sitt omslag är bullshit, det finns inget bättre än att välja böcker utifrån hur de ser ut. Oftast brukar de vara himla bra även inuti, som tur är.
 
Har hunnit 50 sidor i Monstrumologist och hittills är det nästan över förväntningarna! Jag ville ha en ny variant av Lockwood & co (<3) och den är verkligen det. En vuxnare, råare och lite obehagligare variant, vilket jag bara ser som positivt. Fortsätter den i samma klass kommer den bli en klar ny favoritbok!
Böcker, Tips | | En kommentar |

Fyra (förhoppningsvis jäkligt bra) boktips

Jag kryssade för närmare 20 titlar i den senaste katalogen från Sci-fi-bokhandeln (<3) och jag tänkte tipsa vidare om iallafall ett par av dem. Vissa verkar ju nämligen ÄN mer lovande än andra!

 
The Monstrumologist av Rick Yancey: Den här boken har visserligen funnits ute ett tag, för det var den svenska översättningen som listades i katalogen (och därför den som räknades som "nyutkommen") men jag vill läsa den på engelska. The Monstrumologist väckte mitt intresse då den handlar om monster, och en doktor som vigt sitt liv åt att jaga dem. Jag får vibbar av Lockwood & Co och deras spökjakter, och hoppas att den här boken, som är början på en serie, är minst lika bra. Monstret som jagas i den här delen lever på människokadaver, och det är först när resterna av en mördad flicka dumpas på doktorns dörtrappa som dennes assistent Will (tillika dagboksskrivaren och bokens huvudperson) dras in i fallet. 

Uprooted av Naomi Novik: En mörk sagoliknande berättelse i klassisk bröderna Grimm-tappning, omvandlad till nutida young adult-fantasy. Enligt sägnen vaktar Draken dalen mot allt ont, till priset av att han får en flickas kropp vart tioende år. Sägnen är till viss del sann: Draken hämtar en flicka från dalen en gång vart tioende år, och för henne med sig. Men Draken är bara en man. Han må vara magiker, odödlig och iskall, men han är ingen drake. Mitt intresse för den här boken väcktes av den gamla klassiska sago-stilen. Grimms sagor var trots allt inte barnsagor: de var ofta mörka, sorgliga och med ondskefulla karaktärer och slut. Uprooted skulle kunna vara en modern variant av originalsagorna, och jag tycker det låter kittlande spännande. 
 
The Library at Mount Char av Scott Hawkins: Beskrivningens första rader i katalogen lyder "Neil Gaiman möter Joe Hill", och redan efter att ha läst det satte jag krysset. Carolyn är till viss del en helt vanlig flicka: hon gillar stek, hon gillar guacamole och hon gillar fina kläder. Men: hon bor, sedan vad hon kallar "adoption day", tillsammans med ett gäng andra barn hemma hos en man som kallar sig "Father". Father kan göra natten till dag, uppväcka de döda och han har ett enormt bibliotek där barnen finner böcker om de allra märkligaste ting. Han kan också vara extremt brutal och straffa barnen skoningslöst om de inte följer hans direktiv. En dag kommer inte Father hem igen. Då uppstår frågan vem av barnen som skall överta dennes bibliotek: och med det makten över kanske ännu större ting.
 
The Supernatural Enhancements av Edgar Cantero: "Det börjar som en gothisk spökhistoria, som sedan tar formen av en ondskefullt twistad jakt på sanningen" lyder beskrivningen på adlibris. Jag menar: !!!!!!!!!!!!!!!!!. Älskar twistade grejer, älskar det ondskefulla och jag älskar gåtor och mysterier. De tidigare ägarna av huset som A. och hans kompanjon Niamh flyttar in i har båda begått självmord, och bägge har slängt sig ut genom husets fönster - den senaste utan att ens öppna det först. Tydligen skall historien berättas genom dagböcker och brev, klottrade lappar, film - och ljudfiler, chiffer och annonser. Jag förstår inte riktigt om det är A. och Niamh som skrivit dessa, och vi som läsare som följer äventyret på det sättet, eller om det är de som hittar de olika annonserna. Eller om det är en blandning av båda. I vilket fall som helst låter det helt otroligt bra i mina öron. Jag har redan klickat hem boken.
 
Alla fyra finns att beställa via Science Fiction-bokhandeln eller adlibris.com!
Kommande titlar, Tips | | 2 kommentarer |

En av mina absoluta favorithändelser i vardagslivet

En av mina absoluta favorithändelser i vardagslivet är när Science Fiction-bokhandelns kataloger om kommande böcker dyker upp i brevlådan!!!:
 
Sommarkatalogen 2015

Jag tar med den till sängen och läser den från pärm till pärm. Den här här ovanför tog det mig tre kvällar att plöja igenom. Jag läser om alla böcker, tittar på vackra omslag och kryssar för de som jag faller för, eller som jag vill kolla upp lite extra. Lite som när man var liten och kunde sätta sig med leksakskatalogen och kryssa för de leksaker som man önskade sig i födelsedagspresent, men med den skillnaden att jag då gjorde det för att mamma och pappa skulle se vad jag önskade mig - nu gör jag det bara för min egen skull. 

De som jag kryssat för går vidare till "nästa steg". Jag kollar upp dem på goodreads och/eller adlibris. Googlar författare, tidigare utgivna böcker och eventuella översättningar. Och viktigast av allt: jag lägger till dem i min önskelista på adlibris.se. JAG SKULLE ALDRIG KLARA MIG UTAN DEN FUNKTIONEN. Den är helt fantastisk. Egentligen är det inte krångligare än att man klickar i "Spara till önskelista" och så listas den där, och vill man ta bort en bok därifrån så klickar man ur den. Men i all sin enkelhet är den ändå livsnödvändig för mig, för annars skulle jag aldrig kunna ha koll på alla böcker jag är sugen på, och jag har absolut inte råd att köpa alla jag blir intresserad av på samma gång! Från den här katalogen är det exempelvis minst 10 titlar (närmare 20) jag har kryssat för, som sedan hamnat i önskelistan:

 
Så här ser exempelvis en liten del av min önskelista på adlibris ut just nu. Samtliga av de här titlarna har jag faktiskt kryssat i utifrån den senaste katalogen - eller så har jag hittat dem tack vare den. Ofta klickar man ju vidare, eller läser om del 2 eller 3 av en serie som man blir sugen på (och då måste man ju såklart beställa del 1 först). puss på er alla BOOKLOVERS där ute!
Allmänt, Kommande titlar | | 2 kommentarer |
Upp